Întoarcerea la origini: cornutele şi mita eco-mioritică


Titlu de presă online: „Şefa parchetului din Gheorgheni primea ca mită vaci, oi, miei şi alimente”. Aşa, şi? Eu nu înţeleg, dom’le, care e problema! Adică, felicitări stimabilei doamne care a ales un stil de viaţă sănătos, eco, bazat pe consumul produselor autohtone. Este aproape emoţionant spiritul, sentimentul de patriotism. Câţi dintre noi mai întorc spatele Occidentului, alegând să revină la rădăcinile Sfintei Mite autohtone cu iz de bovine şi ovine?

Banii deja sunt demodaţi, sticlele de băutură nu prea merg la o doamnă, ciocolata şi bomboanele îngraşă şi nimic nu este mai bun decât o pastramă, o brânzică şi un pahar de lăptic cald, toate fără (B)EEE-uri. Mai ales când faci justiţie în România.

Funny_Cow_15076

„Ştirea”

Procurorii DNA au reținut-o pentru 24 de ore pe Izabella Majeczki, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gheorgheni, județul Harghita, aceasta fiind acuzată că a primit ca mită două vaci, trei oi, doi miei, precum și o sacoșă cu alimente de la persoane cercetate penal.

V/Mita cu picioare, în valoare de aproximativ 10.000 lei conform estimărilor celor de la DNA, a fost dată prin 2011 de doi indivizi perturbaţi, cercetaţi într-un dosar penal pentru infracţiuni cu violenţă. Dai cu pumnu’, dai cu oaia dupa!

Anul acesta, doamna procuror a mai primit o sacoşă de alimente (de care, de care? vrem să ştim!) de la un om de afaceri care a ajutat-o la o chestiune dubioasă şi încâlcită. Na, o fi făcut omu’ prea multe cumpărături de la Mega că erau promoţii şi nu a mai putut să care încă o sacoşă, aşa că a dat-o lu’ tanti’ cu roaba (de haleală)…ăăăă, roba.

Aşa e românu’, dom’le, rău şi supărăcios şi cârcotaş! Haideţi, că vă e ciudă că nu v-aţi ales şi voi cu o oae.

„Stenogramele”

Pentru că lucrez part-time la SC. ABERAŢIA-CAN-CAN.SRL, reporterii mei au pus mâna EXCLUSIV pe forma NECENZURATĂ, cu un conţinut STRIGĂTOR LA CER al discuţiilor telefonice purtate între tanti cu ciocănelu’ de ŞOC din sala de judecată şi inculpaţii INCREDEBIL de perturbaţi. Atenţie! Avem şi POZE XXX cu bovine şi ovinele date ca mită! (#soc,  #groaza,  #OMG, #LOL, #WTF).

Vaca, oaia si judecatoarea

Posted on 8 noiembrie 2013, in Litera proprie and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s