„Haraşo” la mişcare, „Niet” la bani: Cum intră ruşii la metrou?


Rusia urmează să găzduiască Jocurile Olimpice de Iarnă din 2014, care vor avea loc la Sochi, motiv pentru care o idee cu iz atletic bântuie staţiile de metrou din ţara respectivă.  Locuitorii Moscovei sunt îndemnaţi să pună mâna şi să îşi dezvolte spiritul sportiv şi muşchii. Şi ce altă motivaţie mai bună există decât banii?

Moscoviţii navetişi care doresc să primească un bilet cu o călătorie gratis la metrou au şansa de a mai lăsa în buzunarele proprii, la înmulţit, câteva ruble, în schimbul a 30 de genuflexiuni. Atenţie, însă! Aparatele interactive nou instalate în staţiile de metrou din capitala Rusiei au capacitatea de a detecta persoanele care încearcă să le păcălească. Adicătelea, facem exerciţii sau nu mai facem?

Vorbim de Rusia şi stereotipurile asociate, aşa că cei de la Time s-au gândit că există o posibilitate ca aceste maşini să fie utilizate atât pentru scopul lor iniţial, cât şi ca un joc de băut unde indivizii (semi) turmentaţi să înceapă executarea paşilor de dans specifici cazacilor.

Inedit, original, PR de guerillă? Cine ştie? Însă, ţinând cont de prognozatele scumpiri ale biletelor şi abonamentelor Metrorex, nu pot să nu mă gândesc că o astfel de oportunitate este mai mult decât binevenită şi la noi. Adică, jur, eu una mi-aş pune genunchii scârţâietori şi reumatici la lucru. Considerentele ce ţin de beneficiile mişcării trec, cumva, pe plan secund.

Sursa: Time.com, Youtube.com

Posted on 14 noiembrie 2013, in Litera proprie and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s