Thomas Edison şi drăgosteala: Primul sărut din istoria cinematografiei


Un început de zi cu iz de weekend şi drăgosteală. Haideţi, că este un subiect frumos, aşa de relaxare. Vorbim despre primul sărut înregistrat în cinematografie, undeva prin anul 1896. Mai vorbim despre Thomas Edison, responsabil pentru unele dintre cele mai importante descoperiri tehnologice din industria modernă, creditat ca inventator al filmului.

Însă, dincolo de viziunea sa din domeniul tehnologiei, Edison pare să fi avut ochiul format şi pentru gusturile şi dorinţele mai ascunse ale publicului din perioada respectivă. Dacă aveaţi impresia că isteria pisicilor din spaţiul WWW este nouă, v-aţi înşelat, Alva anticipând acest „fenomen” prin crearea unei înregistrări video cu feline pugiliste. Iubitori de mâţe, luaţi de vă delectaţi!

Pe lângă aceasta, tot Edison este cel „vinovat” de primul sărut surprins pe peliculă, îmbogăţind cinematografia cu intimitatea umană, o idee destul de ciudăţică la vremea respectivă (să spunem doar că societatea de tip victorian nu era prea încântată de smotoceala în public). Ca date concrete – doamna pupăcioasă este actriţa canadiană Mary Irwin iar clipul cu pricina are 23 de secunde şi a fost filmat în studiourile Black Maria din New Jersey, în 1896.

Sursa: Brainpickings.org, Youtube.com

Posted on 15 noiembrie 2013, in Litera proprie and tagged , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s