Pă Bucegi rostogolindu-te tu, păcătoaso! Cu BOR, cu tot!


Hai să vă văd care îmi spargeţi capul! Care o să-mi ziceţi că o să ard în flăcările Iadului, că Scaraoţchi o să mă bage în ceaunul cu smoală şi o să-mi facă o epilare mai ceva ca la saloanele de fiţă? Aaaa, staţi, că încă nu aveţi motiv să-mi daţi în frunte cu pămătufu’ de busuioc fleoştit prin aghiazmă. Staţi că vine imediat!

Mă ţin de ceva timp să scriu despre acest subiect, dar de fiecare dată mă apuca aşa o criză de draci, de nu reuşeam să leg decât înjurături. Acum mi-am reamintit de el şi iarăşi m-am enervat, dar cu ceva mai mult spor. BOR vrea biserică şi spaţiu de cazare pe Platoul Bucegi.

No, dar fiv-ar Mântuirea Neamului şi trafaletu’ lu’ Trinitas (neiniţiato, îi zice tijă de sfinţire, daaaa?), nu vă mai satură Dumnezeu, mă? Literalmente, nu vă mai satură Dumnezeu?

Glumiţa cu „Dacă avem Crucea şi Babele, de ce să nu facem şi Biserica?” e distractivă şi amară. Şi totuşi are un istoric, care este deja răs-discutat. Vă puteţi informa dintr-o sută de surse. Scopul nu este să repet.

1505155_685204638227596_5309478517227910015_n

Patriarhul României mulţumeşte primarului orașului Bușteni, Emanoil Savin, pentru sprijinul acordat în vederea construirii noii biserici : „Mulţumim domnului primar pentru că a contribuit mult, împreună cu domnul viceprimar, la hotărârea Consiliului Local pentru atribuirea celor 3000 de mp pentru noua biserică de pe Platoul Bucegi. Acolo unde este o cruce mare a eroilor, este nevoie şi de o biserică.” Primarul a primit din partea Patriarhului Daniel Ordinul „Sfinții Martiri Brâncoveni”. Sursa foto: Spune NU construirii noii biserici in Parcul Natural Bucegi

Revenim la BOR – tare mă mănâncă să mai adaug câteva litere după acest dulce acronim, să rimeze cu „târâtură” şi să indice ceea ce îmi provoacă. Voi auzirăţi de următoarele alăturări de cuvinte:

  • parc natural?
  • turism deja de câcat? (că îmi aduc acum aminte şi de deosebiţii care urcă pe munte în ciocate sau teneşei roz cu sclipici, cu sămânţa în bot şi lăsând o autostradă de gunoaie în urma lor – altă discuţie)
  • ecosistem fragil ?

De legi nu vă întreb dacă aţi auzit, că ce este alea pentru voi? În general, treburile astea sunt prea abstracte pentru a fi respectate. Şi vin alegerile, prezidenţiabilii au nevoie, aşa că „Domnul a dat”!

Iar triştii ăştia de se răscoală pe unde apucă şi semnează petiţii…nişte păcătoşi, dom’le! Oastea Antihristului. Atunci aşa să fie!

Petiţia e AICI.

Pagina de Facebook a comunităţii „Spune NU construirii noii biserici în Parcul Natural Bucegi” e AICI.

La final, ies afară să dau o tură de parc, în timp ce îmi urlă muzica Satanei în căşti, zicând şi eu – să mă ierte Dumnezeu, că pe voi nu ştiu cine o să se găsească să vă ierte! Poate doar Catrine d’astea de le mai lua Ilie peste picior:

„-…Şi dă-ne nouă, Doamne, cât mai multe leturghii şi colive… şi adu cât mai multe proaste la biserică! Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh… pe mă-sa de popă cu preoteasa lui şi cu tot comitetul lui bisericesc!”  (Moromeţii, Marin Preda)

Posted on 8 octombrie 2014, in Litera proprie and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s