Dieta anului 2015: Le CiuCiu!


Peste tot pe unde mă întorc şi mă învârt, aud numai de diete. Cu iaurt, cu fructe, fără fructe, daneză, dukan, disociată şi pe mamele lor. Diete de la schelete ambulante, membrii fondatori ai Asociaţiei Internaţionale pentru Militarea Drepturilor Scândurilor. Diete de la baloane înfipte în butuci, aflate într-o milenară idilă cu psihoza aia de clovn de la Mec. După o profundă analiză a acestui fenomen social, am ajuns la concluzia că nici eu nu mi-s mai brează. Eu sunt la dieta anului 2015 „Le CiuCiu!”. Să vă explic!

ZIUA 1

Mişcarea de dimineaţă

06:30 – sună scârba. Se aruncă o labă suavă peste taci-scrin, pentru amuţirea scârbei. „Încă 10 minute…”

06:40 – sună scârba, partea a 2-a. Se deschide un ochi, se catapultează smart-foehnul până în colţul camerei, se revine la somnicul pufos. „Încă 10 minute. Unde era bunăciunea aia muşchiuloasă? Aaaa, vino la mama!”

06:50 – scârba insistă. Şi acum e departe. Se prelinge metafizicul din pat, ca o piftie semi-lichidă, se târâie în stil „molusca pe uscat” până la smart-foehn şi se deschid ambii ochi. „Morţii tăi! %$&(!@#45234352#%&23!”

Număr de calorii pârlite: 10

_____________________________________________

(voi sări peste următoarele 10 min, din motive de mi’s pudică şi nu vă zic ce fac la baie, dar să presupunem că sunt un unicorn pufos şi roz care râgâie curcubee şi flori de primăvară)

_____________________________________________

Micul Dejun

07:00 – cafea? Le CiuCiu! Mai este nişte zaţ în ibric, de vreo două zile. Se toarnă apă peste şi se face o infuzie de mazglavaiţ maroniu. Se aduce la temperatura de 200°C, pentru căpătarea unui gust de nedefinit.

07:10le mazglavaiţ maroniu se serveşte avec le tutun. Se contemplă starea vremii. Prin geamuri. Care trebuie şterse. În colţul din stânga se distinge un ceva de porumbel. Se anunţă vremuri câcăcioase.

_____________________________________________

Prânz

10:00 – 17:00 – nu atât durează, ci se va lua undeva în intervalul acesta.

Felul I – ştirile zilei. Se instalează o stare acută de greaţă, combătută cu poze cu pisici şi alte pufoşenii pe Feişbuc. Le Ciuciu! IT-istu’ s-a împiedicat de un cablu şi a picat netu’ în toată firma. Sau a picat curentul. Sau serverul. În general, pică ceva. Numai mie nu îmi pică bani din cer. Sau beri. Sau bunăciuni muşchiuloase.Tutu-i!

Felul II – ronţăirea Sfântului Covrig, asezonat cu le tutun şi le cafea (da’ de aia bună, de la muncă).

Desert – moamăăăăă, mai e puţin şi plec acasă! Le Ciuciu! Mai ai un newsletter şi un raport de făcut.

_____________________________________________

Mişcarea urbană de seară

18:00 – 18:45 – maidanezul de serviciu mă fugăreşte prin parc, până la metrou. Jogging extensiv. Se ia râma subterană, cu târtiţa poziţionată pe un scaun, între puradelu’ care joacă puşchi-puşchi pe taci-scrin şi intelectuala care băleşte cu ochii în „50 shades of Grey”. Pă e-book, normal. De la metrou, se târâie metafizicul,  cu slalom peste răhăţeii de câini de pe trotuar.

Număr de calorii pârlite: 50

_____________________________________________

Cina

19:00-19:15 – se deschide frigiderul. Se admiră Antarctica. Dacă ai noroc, vezi în depărtare un pinguin. Eschimosului i-a expirat termenul de valabilitate, dar îl păstrezi, pentru vremuri de restrişte. Le Ciuciu! Se închide frigiderul.

_____________________________________________

Mişcarea casnică de seară

19:30 – 20:00 – se spală farfuriile (cum care, ălea de pe care ai mâncat pinguinul). Le Ciuciu! Nu mai ai detergent de vase. Apelezi la săpun. Curat murdar!

20:00 – 20:30 – se spală metafizicul. Le Ciuciu! Nu mai ai săpun. Apelezi la detergent. E cu clăbuci şi balsam, all-inclusive.

20:30 – 21:00 – se spală rufele. Le Ciuciu! Nu mai ai detergent. Apelezi la pasta de dinţi. Un alb imaculat, chiar şi pentru hainele colorate. Fără tartru!

21:00 – se spală măselele. Le Ciuciu! Nu mai ai pastă de dinţi. Apelezi la un măr. Şi uite aşa iei şi tu o gustare sănătoasă pe zi.

Număr de calorii pârlite: 100

_____________________________________________

Se ia ziua 1 şi se repetă la infinit, plus / minus câteva variaţiuni pe subiect. Le Ciuciu! rămâne o odă închinată Sfintelor Moaşte ale Sfintei Rutine. În vecii vecilor, Amin! Hai că mi-s depresivă…

belly-fat-and-hamster1

Sursa foto: nutritionsavvygirl.com

Posted on 4 februarie 2015, in Litera proprie and tagged , , . Bookmark the permalink. 5 comentarii.

  1. :)) Asta este haz de necaz. Amuzant spus! :))

  2. misto tare relatarea 😀

  3. Reblogged this on T's Secrets and commented:
    Eu am ras. Copios. Respectand regulile Dukanului desigur, dar copios 😀

  4. Cred că dieta asta funcţioneză şi pentru burta de bere: după ce am citit articolul, am râs de mă ţineam cu mâna de burtă (burta cea care nu a mai văzut bere fix de-o lună). Şi am constatat şi că am scăzut în greutate… 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s