Preludiu şi…fugă în ritm major (OPBHM 2015)


Nu, nu am murit, nu am dispărut, nu că mi-aţi fi dus dorul. Doar am stat cu limba de un cot pe afară, înjurând de tot calendarul creştin-ortodox român pe ăla care a inventat fuga. Mai ales fără preludiu. A mai rămas foarte puţin până pe 17 mai, când îmi târâi metafizicul la Semimaratonul Internaţional Bucureşti (OPBHM 2015). Motiv pentru care ţin să vă (re)stresez, aşa, din dragoste rănită.

Pentru cei care nu ştiu sau se fac că plouă, aducem Soarele în paşi de balet. Adică eu, Adriana, Răzvan şi Andrei, participanţi la proba de ştafetă (21,097 km). Alergăm pentru pacienţii Hospice Casa Speranţei, dar cu tot efortul şi toată bunăvoinţa noastră, un sprijin real, în folosul celor diagnosticaţi cu boli incurabile, trebuie să vină şi din exterior. Încă ne mai antrenăm, încă mai strângem donaţii!

Am început numărătoarea inversă…AMR 6.

Mai în glumă…

Habar n-am cum exact am ajuns la ideea de a participa la aşa ceva, dar s-a întâmplat. Şi nu că am fi atleţii pământului. Iar la capitolul graţie, tot pe acolo, pe la nivelul elefanţilor. Nu. Suntem nişte „unii”, care muncesc  5 zile din 7, cu poponeaţa în scaun şi ochii beliţi în monitor. În marea majoritate a timpului. Dar am făcut-o din ambâţ şi dintr-un motiv care nu ţine de noi. Am făcut-o pentru alţii.

Şi pentru că există multe cauze, motive şi modalităţi de a ajuta, am hotărât să aducem puţin soare şi ceva zâmbete, pe lângă fondurile strânse din donaţii. Şi pentru voi, şi pentru ei. Aşa că ne-am făcut echipă de ştafetă în tutu-uri şi am devenit Les ballerines du Soleil (lu’ balerinu’ ăla bărbos chiar îi zice Soare, deci…).

Ieri ne-am tras în poză şi cu tutu-urile (made by Hogaş, cu ajutoare de nădejde lângă). Ca de preludiu, înainte de fugă.

P.S.: Da, aşa cum ne vedeţi, aşa vom alerga!

IMG_20150510_184536


IMG_20150510_184605

IMG_20150510_184725

Mai în serios…

Nu participăm cu vreo idee măreaţă de a câştiga ceva (un banc bun, de altfel) sau de a ne sparge în figuri pe care nu le avem. Alergăm la OPBHM 2015 pentru pacienţii Hospice Casa Speranţei, ONG dedicat îngrijirii paliative, o „cunoştinţă” ceva mai veche de-a noastră, pentru care am zis să facem un pas în plus (hai, mai mulţi, cât pentru 21 de km).

De două luni de zile ne antrenăm, dar vă şi stresăm să donaţi. Cât se poate. Pentru că, desigur, nimeni nu are bani. Avem, în cel mai bun caz, gânduri frumoase, milă, păreri de rău şi urări de sănătate (pentru ai noştri, nu ai altora). Care nu prea încălzesc copiii, părinţii, rudele şi prietenii îngenuncheaţi în faţa unor cuvinte grele precum cancer sau paralizie (din nou, ai altora). Mă contraziceţi? Chiar vă rog, AICI! Insist să mă contraziceţi vehement, până pe 17 mai!

Ce este îngrijirea paliativă?

Pentru bolnavii incurabili, ingrijirea paliativa înseamnă creşterea calităţii vieţii.

Cu toate că boala nu mai răspunde la tratament, starea bolnavului poate fi ameliorată prin controlul simptomelor supărătoare, alinarea durerii, consiliere psihologică (de care pot beneficia şi membrii familiei), servicii de asistenţă socială (pentru obţinerea drepturilor legale şi pentru familiile care se confruntă cu greutăţi materiale) sau consiliere spirituală din partea preoţilor, în funcţie de opţiunea şi confesiunea religioasă a fiecăruia.

Îngrijirea paliativă poate fi acordată în paralel cu tratamentul prescris de medicul specialist.

Mai multe despre îngrijirea paliativă şi Hospice Casa Speranţei puteţi afla de AICI.

VA URMA!

IMAG0649

Posted on 11 mai 2015, in Litera proprie and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s