100 pentru 1: Cu leul în adidas şi punga de zdrăngănei în dinţi


Când omul nu are ce face acasă, îşi caută de treabă. Pă Feişbuci. Şi uite aşa descoperă lucruri frumoase. Precum iniţiativa celor de la 1leu.org care strâng 100 de kilograme de monede pentru construcţia primului spital de oncologie pediatrică din România (printre altele). Iar oamenii sunt puşi pe treabă. Hei, staţi aşa, am şi eu o pungă acasă! Scăpaţi-mă de ea, vă rog!

Ce este „100 pentru 1”?

Proiectul „100 pentru 1” a fost lansat la iniţiativa unor oameni cu suflet mare, care au realizat că mărunţişul contează. Acela lăsat în lehamite la magazin, doar să nu-ţi mai zdrăngăne prin buzunare sau să-ţi mai îngreuneze poşeta/portofelul. Pentru că, oricum, mai ai acasă o cutie plină cu scârbele astea mici. Tu nu faci nimic cu ele, în afară de a le privi la fel de drăgăstos ca pe şef’tu. Dar alţii pot chiar trăi de pe urma acestor…nimicuri.

Asociaţia 1leu.org şi-a propus să strângă leu cu leu, monedă cu monedă, fondurile necesare pentru construirea primului centru medical independent de oncologie şi hematologie pediatrică din ţară. Respectiv 80 de milioane de lei într-un interval de 3 ani. Da, ştiu, sună improbabil, SF, Star Trek, Star Wars. Sau poate că ce nu face statul, putem face noi, dacă ne schimbăm puţin mentalitatea.

Apropo, până pe 25 mai s-au strâns 49,750.65 de lei şi 1,591.54 de euroi.

Aşa că, pe 13 iunie, ne vedem în Bucureşti, Parcul Unirii, cu zdrăngăneii după noi! Dar, până atunci…ieşim la alergare.

6a00d83452dc8469e2019b00491a61970d

Sursa foto: Becuo.com

Alerg pentru spitalul copiilor

Evenimentul este deja la a treia ediţie, după ce startul s-a dat în Bucureşti pe 4 aprilie, continuând cu alte 5 oraşe pe 9 mai. Următoarea adunare a alergăcioşilor care vor să dea 1 leu pentru acest proiect şi să îşi mişte metafizicul în scopuri nobilo-sănătoase va avea loc sâmbătă, pe 6 iunie, începând cu ora 09:00, în următoarele oraşe:

– Bacău – Parcul Cancicov, fântâna arteziană;

– Braşov – Bastionul Ţesătorilor;

– Brăila – Grădina Publică;

– Bucureşti – Aleea Trandafirior, Parcul Herăstrău;

– Cluj-Napoca – Parcul Simion Bărnuţiu, fântâna arteziană din faţa Cazinoului;

– Craiova – Parcul Romanescu, zona Ciobănaşul;

– Galaţi – Grădina Publică;

– Ploieşti – Sala Olimpia;

– Sibiu – Parcul Sub Arini.

La eveniment sunt invitaţi să participe toţi cei care vor să facă mişcare şi să sprijine construcţia cât mai rapidă a primului spital de oncologie pediatrică din România. Participarea implică o donaţie de minim 1 leu, iar organizatorii oferă câte un tricou inscripţionat 1leu.org celor c.are vor dona minim 100 de lei

Verişoară de gradul 2 cu Gică Contra / Toma Necredinciosul

Este la mintea cocoşului sau a găinei să nu te întrebi dacă chiar „e pe bune” şi nu fuge careva în Honolulu, după ce s-a îmbogăţit din mărunţişul tău. Recunosc, mă trag şi eu din neamu’ lui Gică Contra îmbârligat cu cel al lui Toma Necredinciosul, aşa că m-am pus pe scormonit şi ce am găsit m-a făcut să acord acestei iniţiative puţin mai mult decât „prezumţia de nevinovăţie”.

Adicătelea:

– oamenii sunt realişti şi conştienţi că proiectul s-ar putea să nu aibă sorţi de izbândă, aşa că banii vor fi redirecţionaţi către un alt proiect social (că doar nu o să-ţi livreze prin Fan Courier punga de zdrăngănei şi leul dat de tine);

– există o pagină unde sunt încărcate şi actualizate periodic extrase de cont, aici putând verifica sumele strânse din donaţii;

– au suficient de multe apariţii în media şi parteneriate încheiate, cât să nu se pună problema unei lipse totale de transparenţă.

Până la urmă, rămâne de văzut ce şi cum va ieşi. Dacă sunteţi interesaţi, mai intraţi şi voi pe aici sau aici. Sau sărci pe Sf. Goagăl.

Eu una scap de punga de zdrăngănei, ies la alergare şi urmăresc în continuare.

Posted on 5 iunie 2015, in Litera proprie and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s