5 persoane care ar putea ocupa funcţia de ministru al sănătăţii, după demisia lui Achimaş-Coconaş


Pentru cei care încă nu au aflat, nenea ministru al sănătăţii, pe numele lui Patriciu Achimaş-Cadariu, şi-a prezentat astăzi demisia din funcţie, după o discuţie cu premierul Dacian Cioloş, care a avut loc la Palatul Victoria.

Iar dacă acum câteva luni, pe vremea scandalului cu bebeluşii din Argeş, stimabilul trâmbiţa că nu are de ce să demisioneze, iaca poznă că astăzi şi-a strâns jucărelele şi a plecat, pentru că nu ar fi fost de acord cu modul în care s-a decis în Guvern gestionarea crizei dezinfectanţilor din spitale. Stai puţin, s-a gestionat/rezolvat criza asta cumva şi eu am rămas în urmă cu informarea? Sau cealaltă, dacă tot veni vorba? Mă rog.

Tronul de WC fiind liber şi curat-murdar, există deja noi propuneri pentru ocuparea acestuia, dintre care trebuie analizate cu atenţie CV-urile următorilor:

1. Mr. Muscolo – conform portofoliului video al acestui candidat, încă din copilăria de bebeluş chel îmbrăcat într-un alb imaculat, Mr. Muscolo a înţeles de la bunicuţa lui cât de importantă este curăţenia care nu lasă spume. Doar el mai poate curăţa spumele şi rahatul de la gurile celor care dau vina unii pe alţii. Şi atât.

2. Pilat din Pont – specialist acreditat şi avizat în spălatul mâinilor, controalele riguroase ale acestuia vor face ca niciun dram de stafilococ auriu-monetar să nu mai supravieţuiască pe lăbuţele sistemului medical/politic din Ro şi cele ale mai marilor învârtitori de contracte dubioase.

3. Ovidiu Anton – întrucât la noi oricum nu este esenţială experienţa în domeniul pe care urmează să îl gestionezi ca ministru, Ovidiu Anton este aproape perfect pentru acest post. Mai ales că în ultimii 6-7 ani am avut vreo zece miniştri la Sănătate şi Anton le are deja cu datul afară. Unde mai pui că va ţine şi un „Moment of silence” pentru sănătatea noastră, cea de toate zilele.

4. Scama – aici este vorba despre o conspiraţie, de fapt. Miercurea trecută, Achimaş-Coconaş susţinea că nu poate publica lista spitalelor unde au fost depistate probe neconforme, pentru că nu îl lăsă Parchetul General cel Mare şi Rău. Vineri, după vreo două zile de scandal în care se simţea iz de ieşit la Universitate, s-o răzgândit. Cică ar fi primit aprobarea Parchetului, între timp, da’ şi ăsta din urmă s-a spălat pe mâini şi a zis că nu există, dom’le, nimic de genul. Concluzia mea este că Scama, care l-a ţinut să publice lista, l-a fentat. A vrut să îl facă de cacao şi să îi ia locul.

5. WALL-E – legenda spune că roboţelul încă mai strânge şi astăzi rahaturile lăsate de oameni în urmă, în timp ce aceştia au zbughit-o în spaţiu, pentru că f***ră tot. Doar că la poarta de îmbarcare, înainte de decolare, românii nu au mai apărut. Încă zăceau pe paturile de spital, aşteptând să afle ce e în neregulă cu ei, cu buletinele de vot şi cardul de sănătate în mână.

giphy (2)

Posted on 9 mai 2016, in Litera proprie and tagged , , . Bookmark the permalink. Un comentariu.

  1. 6) Eu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s