Musca de oţet Deveselu, între americani şi limba rusă


Acum câteva zile mi-a fost dat să văd pe Youtube acest fragment video dintr-un recent episod al serialului Las Fierbinţi. Faza este de un comic simplu de tâmp şi te lasă cu un zâmbet idiot, tocmai prin scoaterea ei din context şi absurdul situaţiei.

Nişte unii vorbesc afaceri serioare, legate de bani, chestii, socoteli. În mijlocul discuţiei apare brusc mascota alcoolistă, cu un apăsat şi patriotic discurs în rusă:

„Americanschi afirma transcheptor tehnologhi ….aw36hfa!&nhgh…personal nia sputnic”

Încheiat la fel de brusc cu o scatoalcă peste mustăcioara lui, pana corbului. Leşin, stop cadru, revenim la conversaţie. Concluzia este apoteotică:

„Ce-a fost asta, mă?” / „Hă, limba rusă!”

Cam aşa şi cu scutul nostru antirachetă de la Deveselu, activat astăzi.

Ăla mare şmecher, pălmuitor de împăciuitor, de pune el ordine în toţi/toate şi dă comenzi – americanii. Care prin NATO „se angajează solemn faţă de securitatea României” şi care, cu mânuţa pe inimioară, s-au jurat lu’ Putin că nu pentru el au pus acolo jucărioara, ci pentru Iran.

Stalinskaya Votca Alcoolistul, care s-a băgat în seamă şi a vociferat din suflet, părând să vorbească însă doar pentru el şi pe înţelesul lui – ruşii. Foarte fericiţi de noua „achiziţie” românească făcută, culmea, într-o bază construită la începutul anilor ’50 cu sprijin sovietic.

Musculiţa aia mică de oţet care bâzâia nervoasă pe la mustaţa rusnacului, dându-se importantă – românii. Cum, nu aţi văzut-o? Hai mă, că era fix acolo! Atât de importantă, draga de ea, în toată scena.

Păcat că a fost prinsă la mijloc, toantă victimă colaterală, de decor, mai mică şi neimportantă decât un purice pe ecranul televizorului.

Ce-a fost asta, mă? Hă, limba rusă!

giphy (4)

Posted on 12 mai 2016, in Litera proprie and tagged , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s