Două premii pentru regie – unul la Cannes, altul la Hexi Pharma


În acest weekend a avut loc Gala Premiilor „Scenarita de aur” iar gazda festivităţii, nimeni altul decât celebrul Dan Brown, a ţinut morţiş să înmâneze trofeele evenimentului.

Problema a fost că, după premierea lui Mungiu la Cannes – caz în care a existat o persoană concretă căreia să îi fie acordat trofeul, la categoria „Curat Murdar” nu s-a prezentat nimeni care să revendice premiul pentru linşarea/sinuciderea/evaporarea patronului Hexi Pharma. Însă toate instituţiile statului, mass-media şi orice strajnic cetăţean deţinător de conexiune la net delirează derulează şi sprijină anchete.

Dan Brown a capitulat încercând să înţeleagă ceva din ce se întâmplă la noi în ţară şi care autoritate, presă ori public a fost adevăratul regizor din spatele acestei deosebite capodobere, motiv pentru care şi-a băgat picioarele, a aruncat trofeul până în mijlocul Românicăi şi ne-a urat să ne spălăm pe cap cu el! Că pe mâini se spală toată lumea…de toată lumea.

Aşadar, Mungiu ia premiul pentru regie la Cannes, iar România, în general, la Hexi Pharma. Bravos!

Eu, personal, nu ştiu cât de bun a fost filmul lui Mungiu – în primul rând pentru că nu l-am văzut, în al doilea rând pentru că nu mi-s vreo avizată în ale cinematografiei ca să-mi dau cu părerea în acest sens, mai mult decât cu prietenii, la o bere. Iar similară digestiei cinematografice mi se pare şi cea conspiraţionistă. Te prinde sau nu te prinde. Te pasionează sau nu. Dar mi se pare că „Bacalaureatul” din weekend-ul trecut a fost picat de prea mulţi.

giphy (6)

Posted on 23 mai 2016, in Litera proprie and tagged , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s