Semimaraton Galaţi 2017: Întoarcerea fiicei risipitoare


De prima ediţie nici nu am auzit. Când a avut loc a doua, abia mă apucase microbul alergării şi nu eram capabilă de 21 de kilometri petrecuţi în pas vioi. Iar anul trecut … fix o nuntă moldovenească, la care era musai să mă duc să beau. Al naibii calendar, m-am ambiţionat şi am aşteptat ca o psiho-pupu ediţia 2017.

Victorie, anul ăsta ne întoarcem pe tărâmul natal de la Dunăre. Nu de alta. Dar de 9 ani de zile de când am plecat cu bocceluţa spre Bucureşti, nu am mai străbătut Faleza pe care mi-am pierdut tinereţile de roackeră la Zid (cunoscătorii ştiu).

Fiica risipitoare de bere se întoarce acasă, să îşi revendice amintirile din copilărie şi talentul inexistent în ale semimaratoanelor, aşa că faceţi loc! Rugăm asiguraţi o ambulanţă care să mă ducă ulterior până la Judeţean, întrucât anul ăsta m-am antrenat mai mult din părţi. Laterale.

Toţi feştişorii din Dunăre să facă galerie, pantele de la Nave, Viva şi Grădina Botanică să fie de gaşcă şi să mai taie din unghiul de înclinare, iar Primăria să mai scadă preţul biletelor de autobuz, că e mai scumpă călătoria decât în Capitală.

Aşa că, dacă vreţi să schimbaţi peisajul, consistenţa asfaltului şi motivul pentru care alergaţi, vă invit la Semimaraton Galaţi 2017, ediţia a IV-a, care va avea loc pe 28 mai. Am precizat şi motivul, pentru că evenimentul este unul de strângere de fonduri, organizat de Fundaţia Comunitară Galaţi. Cel puţin zece programe ale ONG-urilor din Galaţi sunt implementate în fiecare an datorită sumelor atrase în cadrul Semimaratonului, de la marii donatori şi din taxele de participare plătite de cele câteva sute de alergători.

Adică banii din taxa de înscriere se duc către o cauză pe care alegeţi să o susţineţi, iar anul acesta aveţi de ales din 13 modalităţi de a face o faptă bună, pe care le puteţi descoperi şi analiza aici. Eu personal am ales „Clubul lui Filip”, un proiect prin care se doreşte construirea unui loc destinat copiilor şi tinerilor nevăzători în care aceştia se pot întâlni, socializa şi învăţa, prin activităţi creativ-recreative, cum să fie independenţi.

Dacă nu sunteţi de fel „alergăreţi”, există varianta de a dona o sumă în funcţie de adâncimea buzunarului propriu sau de a opta pentru o cursă mai scurtă – gen cursa populară de aproximativ 2 km (30 lei înscriere) sau un cros de 7km (50 lei înscrierea).

Dacă deţineţi specimene care miaună, latră sau rod, există şi o probă a animalelor de companie, unde alergaţi cu respectivul/respectiva vreo 450 de metri (30 lei înscrierea).

Pentru cei cu spirit de echipă şi care vor să se cinstească cu bere în haită ulterior, există proba de ştafetă-mixt, în 3 alergători (50 lei înscriere).

Iar la final, pentru că îi zice Semimaraton Galaţi, avem proba de 21km, unde va participa şi împiedicata subsemnata (75 lei înscrierea).

BONUS: Gălăţencele estem frumoase, sexoase şi „întregi la cap” … de la fumurile Combinatului / Sidex-ului sau cum l-o mai chema zilele astea.

Posted on 9 mai 2017, in Litera proprie and tagged , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s